2007. október 20., szombat

Mackómentés Új-Zélandon

Új-Zéland nem épp a medvepopulációjáról híres, mégis, a napokban bekerült a hírekbe egy forgalmas hídon megmentett mackó.

Na jó, nem kell semmi nagy bundásra gondolni itt, mégis igazán rendes dolog, hogy egy kétéves kislány, Rosa Jonas balesetet szenvedett plüssmackója miatt az Aucklandi öbölhíd forgalmát egy időre elterelték a mentés helyszínén.

Amanada, a mackó, hm, véletlenül esett ki az autó ablakán, majd az anyuka minden igyekezete ellenére sem találtak rá maguk. Ekkor azonban az állandóan éber rendőrség munkatársai a család segítségére siettek, és legjobb emberüket küldték a keresésére.

A keresés végül sikerrel járt, így az ezidőalatt a rendőrörsön izguló család végre megnyugodhatott, amikor a fontos családtagjukat újra megláthatták. Amanda kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, csak egy rajta áthaladó kerék hagyott rajta fekete nyomot, amit sikerült eltávolítani.

Rosa végtelenül hálás volt a megmentőnek, akit - elmondása szerint - szintén nagy boldogsággal töltött el, hogy segíthetett a kicsi lánynak és mackójának.

No kérem szépen, az ilyen és hasonló történetek, elveszett mackókról, drámáról, bátor emberekről, és végül újra boldog arcokról, teszik széppé egy nagyváros mindennapjait.

Nincsenek megjegyzések: